Elke scheiding vraagt om maatwerk

Kosten

Geen scheiding is hetzelfde en behoeft daarom maatwerk.

Wij hanteren een uurtarief van €150,- excl. / €181,50 incl. BTW. voor jullie samen.

Het belangrijk om te benoemen dat jullie zelf invloed hebben op de uren die nodig zijn om het volledige proces van scheiden te doorlopen. Voorbeelden hiervan zijn: het goed aanleveren van de juiste documenten en voorbereidt het gesprek in gaan zodat we voortvarend te werken kunnen gaan. Gemiddeld is er ongeveer 15 uur nodig voor een traject waar ook kinderen bij betrokken zijn.

Voor het kennismakingsgesprek, het kindgesprek en het follow-up gesprek brengen wij geen kosten in rekening. Voor vervolggesprekken met kinderen hanteren we een aangepast tarief van € 70,- excl. BTW per uur.

Mochten jullie behoefte aan een pakketprijs, zodat jullie van tevoren al weten wat de kosten zijn, is dit ook mogelijk. We lichten dit graag toe tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De kosten voor het indienen van een scheiding bij de rechtbank bedraagt €304,- aan griffiekosten en €150,- excl. BTW aan advocaatkosten en worden door de advocaat zelf aan jullie gefactureerd.

Waarom kiezen voor een mediator en niet voor een advocaat?

  • Lagere kosten: De totale kosten van scheidingsbegeleiding zijn lager dan die van een gerechtelijke procedure. Het is uurtarief is lager en het traject (vaak) korter. Wij als gespecialiseerd mediator zijn er voor jullie beide dus geen dubbele kosten. Doordat jullie zelf invloed uitoefenen op het proces kunnen jullie kosten besparen.
  • Creatievere oplossingen: Omdat jullie wensen het uitgangspunt vormen, is er meer vrijheid om naar oplossingen te kijken dan bij een advocaat. Er blijkt vaak meer mogelijk dan de vaste juridische kaders. Doordat jullie actief betrokken worden bij het maken van duurzame afspraken, wordt de kans op conflicten in de toekomst kleiner.
  • Gericht op de toekomst: Na de scheiding gaat het leven weer verder en blijft het ouderschap bestaan. We streven naar goede communicatie tussen jullie als ouders. Dit zorgt ervoor dat de kinderen de scheiding als minder ingrijpend ervaren.
Mediation bij Scheiding

wij geven u tijdens een gesprek graag een heldere inschatting van de kosten vooraf, zodat u niet voor verassingen komt te staan