Hulp voor kinderen bij een scheiding

Training Sterk na Scheiding

De training Sterk na Scheiding is speciaal ontwikkeld voor kinderen met gescheiden ouders. Dit programma draagt bij aan het voorkomen en verminderen van problemen voor kinderen én hun ouders die te maken hebben of hebben gehad met een scheiding. Met het programma van Sterk na Scheiding wordt de verwerking op gang gebracht. De ouders worden hierbij betrokken, om ook de communicatie tussen ouder en kind bij scheiding te versterken en handvatten aan te reiken. Sterk na Scheiding is een speciaal op leeftijdsgroepen afgestemd programma van 6 middagdelen en 2 ouderbijeenkomsten. Kinderen leren in kleine groepjes ( max 6 kinderen) beter te begrijpen wat er gebeurt bij scheiding en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Het is fijn om te kunnen praten en te kunnen delen over wat je vindt en voelt. Samen met leeftijdgenoten die ook in een scheidingssituatie zitten, kunnen dezelfde gedachten, gevoelens en ervaringen onderling worden gedeeld. Zo herkennen de kinderen zich in elkaars situaties en dit wordt vaak als steunend ervaren.

Individuele aandacht

Gedurende de training is er ook ruimte om individuele aandacht aan de kinderen te bieden.
Ouders kunnen tijdens een intake gesprek aangeven welke aandachtspunten er zijn zodat wij hier tijdens de training extra oog voor hebben.

Wie zijn wij?

De training is ontwikkeld door Vos mediation en ZV Scheidingsspecialisten. Jordie Vos is pedagoog, mediator en stiefcoach waarbij zij begeleiding biedt aan samengestelde gezinnen. Ancis Verweij en Hiske Zuijderwijk hebben beide jarenlange ervaring als schoolmaatschappelijk werker in het basis- en voorgezet onderwijs. Sinds een aantal jaren begeleiden zij ouders bij de scheiding waarbij zij de kinderen ook altijd spreken en de input van hen meenemen in het gesprek met ouders over de nieuwe toekomst.

Praktische informatie:

  • Start datum: 19 januari 2022 en 9 maart 2022
  • Tijd: 6 bijeenkomsten van 1 uur 2 ouderbijeenkomsten van 1 uur
  • Voor wie: kinderen van 7-9 jaar of van 10-12 jaar van gescheiden ouders.
  • Kosten: 37,50 per bijeenkomst

De training is een particuliere training die niet wordt gefinancierd door gemeentes en kan worden ingezet zonder betrokkenheid van gemeentes of hulpverleningsorganisaties.

Meer informatie

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

ZV Scheidingsspecialisten
info@zvscheidingsspecialisten.nl  | 06-51001039
Vos Mediation
info@vos-mediation.nl | 06-21561733

Of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.