Hulp na scheiding

Parallel Solo Ouderschap (PSO)

Parallel Solo Ouderschap

Voor elk kind is contact en een goede band met beide ouders belangrijk. Ook wanneer je als ouders uit elkaar gaat. Het is prettig voor de kinderen als hun ouders goed kunnen communiceren en samenwerken.

In sommige situaties lukt dit niet. Bijvoorbeeld doordat je als ouder gekwetst bent in de partnerrelatie, de emoties voortdurend te hoog oplopen en acties en reacties van de andere ouder je overspoelen. Het kan zijn dat je als ouder meegezogen wordt in de strijd die je gaandeweg met elkaar hebt ontwikkeld.

Wanneer het niet lukt om er als ouders samen uit te komen, past een traject parallel solo ouderschap misschien beter. Bij parallel solo ouderschap wordt er individueel met jou als ouder gekeken naar hoe jij de beste ouder kan zijn voor je kind(eren) en naar wat jij kan doen om het conflict met de andere ouder los te laten. Samen kijken we bijvoorbeeld naar welke rol je wilt hebben ten opzichte van je kind, wat je je kind wilt leren en hoe je om kunt gaan met conflicten en andere ingewikkelde situaties. Dit alles op een manier die een positieve uitwerking heeft op je kind. Je leert ook hoe jij je kind kunt versterken in deze situatie.

Voor kinderen betekent dat uiteindelijk ook een vermindering van de strijd, wat leidt tot rust en ontspanning voor alle betrokkenen. Kinderen krijgen een kalmere ouder, die meer tijd en energie voor hen heeft.

De hulp richt zich onder meer op:

  • Het versterken van je eigen grond als ouder
  • De kwaliteit van de ouder-kind relatie
  • Parallel ouder zijn
  • De- escalerend communiceren
  • De steun van je netwerk

Een traject parallel solo ouderschap is een individueel traject die je als ouder kan volgen zonder dat je hierin afhankelijk bent van de andere ouder. Je volgt dit traject dus niet samen.

Wij bieden het traject Parallel Solo Ouderschap in de regio Zoetermeer en Alphen aan den Rijn aan live. Online zijn er ook mogelijkheden.

Heb je interesse en wil je weten wat de kosten hiervan zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mediation bij Scheiding

Tijdens ons gratis kennismakingsgesprek Informeren wij u graag verder over onze uitgebreide mogelijkheden