Gelukkige ouders betekent een gelukkig kind

Wie zijn ZV Scheidingsspecialisten?

Wij zijn Hiske Zuijderwijk en Ancis Verweij, beide geregistreerd ADR (familie) mediator en scheidingsspecialist.

Allebei hebben we ruime ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Vanuit hier is onze drijfveer ontstaan om het verschil te kunnen maken voor kinderen in een scheidingssituatie.

Regelmatig hebben we kinderen en jongeren gesproken die ‘last’ ondervonden van de scheiding van hun ouders.

Het is ons opgevallen dat kinderen de neiging hebben om de schuldvraag bij zichzelf neer te leggen. Regelmatig hebben we kinderen en jongeren gesproken die ‘last’ ondervonden van de scheiding van hun ouders. Het is ons opgevallen dat kinderen de neiging hebben om de schuldvraag bij zichzelf neer te leggen. ‘Wat had ik als kind anders kunnen doen om de scheiding van mijn ouders te voorkomen’. Ook gaven ze aan het gevoel te hebben dat zij moesten kiezen tussen één van beide ouders, zonder dat een ouder dit expliciet uitsprak.  De impact die dit soort kwesties met zich meebrengt, wordt vaak onderschat: zowel op korte termijn, als de rest van hun leven kunnen kinderen hinder ondervinden van de scheiding van hun ouders.

De kinderen die wij spraken hadden zelf ook wensen en ideeën over de nieuwe situatie maar werden hier niet bij betrokken. Ouders willen vaak hun kinderen niet belasten, maar de kinderen zijn wel onderdeel van de situatie. De kinderen scheiden immers mee.

Tijdens onze opleiding tot scheidingsspecialist hebben we gemerkt dat het ook anders kan. Het verbeteren van de communicatie tussen ouders, waarbij de kinderen de leidende factor zijn. Vanuit dit oogpunt afspraken kunnen maken over, bijvoorbeeld de nieuwe financiële situatie, zodat de kinderen het bij beide ouders ‘goed’ hebben. Of afspraken maken over de ouderschapsplan waarbij ook rekening wordt gehouden met de leeftijd en dus de behoefte van de kinderen.

Deze manier van het begeleiden van een scheiding sluit volledig aan op onze drijfveer, het goed regelen voor de kinderen zodat zij zo min mogelijk last zullen hebben van de scheiding van hun ouders. Tijdens onze begeleiding geven we de kinderen ook een stem. Hierdoor kunnen wij ook hun ideeën en wensen meenemen in het scheidingsproces.

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we jullie een indicatie geven van de kosten voor de begeleiding van jullie scheiding.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

kinderen en scheiden

Klantgericht

Geen scheiding is hetzelfde en daarom bieden wij maatwerk. Samen kijken we naar jullie wensen en behoeften. Jullie staan als klant centraal.

kinderen en scheiden

Kwaliteit

Het leveren van kwaliteit is voor ons vanzelfsprekend. Wij werken voortdurend aan onze kwaliteit om jullie optimaal te kunnen begeleiden. Wij zijn als geregistreerd (familie) mediators/scheidingsspecialisten aangesloten bij het ADR (alternative dispute resolution). Daarnaast zijn wij  kindercoach volgens het programma ‘De kinderen scheiden mee’.

kinderen en scheiden

Daadkracht

Onze voortvarende houding zal er, ondanks de aanwezige emoties, voor zorgen dat, als het moment daar is om beslissingen te nemen, we jullie daar zeker toe aanzetten.

kinderen en scheiden

Transparant

Een open communicatie is voor ons van groot belang. De stappen die we met elkaar nemen zijn duidelijk en waarborgen we, zodat er geen verrassingen achteraf zijn. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.