Je financiële situatie na scheiding
Heb jij ook zorgen om je financiële situatie na scheiding? Is dit een reden om te twijfelen om je scheiding uit te spreken? Dit horen wij vaker en is ook logisch! Vaak zijn jullie nu 2 verdieners, hoe moet dat straks als je alleen verder gaat?
Financiën en scheiding
Wij helpen met je financiën bij scheiding. We brengen je financiële situatie in kaart en begrijpelijk voor je in beeld. Een helder overzicht met je inkomen, te betalen belastingen, te ontvangen toeslagen en je vaste lasten per maand. Ook bespreken we de verdeling van de kinderkosten een eventueel een bijdrage aan partneralimentatie.
Inschrijven kinderen na scheiding
Wij denken creatief mee bijvoorbeeld met de inschrijvingen bij de gemeente van de kinderen. Wat levert uiteindelijk het meeste op? Dit kan heel verschillend zijn. Soms levert het meer op om de kinderen bij een van jullie in te schrijven maar het kan ook zijn dat het juist voordeliger is om bij elke ouder een kind in te schrijven na scheiding.
Toeslagen na scheiding
De volgende toeslagen kunnen van toepassing zijn:
- Kindgebonden budget
- Alleenstaande ouderkop
- Kinderbijslag
- Inkomensafhankelijke combinatiekorting
- Huurtoeslag
- Kinderopvangtoeslag
- Zorgtoeslag
Als scheidingsspecialist adviseren we jullie graag over de mogelijkheden die op jullie situatie van toepassing is. Lees voor meer informatie over alle toeslagen op onze blog Toeslagen na scheiding
De Belastingdienst Toeslagen geeft algemene informatie voor mensen die gaan scheiden. Hier kun je ook proefberekeningen maken en checken op welke toeslag je straks misschien recht hebt.
Wanneer partneralimentatie na scheiding?
Vaak vragen mensen zich af hoeveel partneralimentatie na scheiding zij moeten gaan betalen. Partneralimentatie is ervoor bedoeld om na de scheiding een gelijkwaardige levensstandaard te kunnen voortzetten waar juist de kinderen bij gebaat zijn. Door ons overzicht hoe je financiële situatie er na scheiding uit komt te zien en juist goed om te gaan met de verschillende toeslagen, blijkt regelmatig dat partneralimentatie niet meer nodig is of alleen een kleine bijdrage. Dit voelt voor zowel de eventuele betaler als voor de ontvanger vaak een heel stuk eerlijker.
Partneralimentatie en een hypotheek
Wat betreft het verkrijgen van een hypotheek na scheiding speelt partneralimentatie ook een grote rol. Partneralimentatie wordt namelijk als last gezien voor de betaler wanneer hij een hypotheek wil verkrijgen. De betaler kan minder lenen.De ontvanger van partneralimentatie heeft ogenschijnlijk meer te besteden, maar wat als die partneralimentatie afloopt? Kan je de hypotheek dan alsnog blijven betalen?
Daarom kijken we naar andere mogelijkheden om voor beide voldoende te besteden hebben na scheiding.
Altijd maatwerk bij scheiding
Het komt voor dat een van de ouders bijvoorbeeld als aanvulling een verzorgingsbijdrage betaalt aan de andere ouder. Dit gebeurt als er bijvoorbeeld geen sprake is van co ouderschap en er meer beroep gedaan wordt op de andere ouder bij de verdeling van de zorg. Denk bijvoorbeeld aan mensen die werken bij de politie of in de zorg onregelmatige diensten werken. Er is meer mogelijk om elkaar tegemoet te komen dan alleen partneralimentatie. Wij helpen jullie hierbij.